Menu
Behandelingen

Pijnbehandeling - bierse blokkade

Een bierse blokkade is een pijnbehandeling om pijn in de armen, handen en voeten te behandelen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 20

Hoe kom ik er?

Route 250
Lees voor

Wat is een bierse blokkade?

Bij de bierse blokkade krijgt u een prik in de handrug van de arm waarin u pijn heeft èn een prik in de gezonde hand voor eventuele noodmedicatie. Om de bovenarm van de aangedane arm wordt een bloeddruk band aangebracht. De arm wordt gezwachteld met een rubberen zwachtel vanaf de vingers tot aan de bovenarm waardoor de arm “bloedleeg” wordt. Vervolgens wordt de bloeddrukband band opgeblazen.

De rubberen zwachtel wordt verwijderd. Via de naald die in de hand is ingebracht wordt het verdovingsmiddel vermengd met het ontstekingsremmend middel ingespoten. Dit heeft een inwerktijd van 30 minuten. Daarna wordt de bloeddrukband leeg gemaakt en is de behandeling klaar. Het bloed zal de arm weer instromen en de resterende verdovingsmiddelen worden“uitgewassen” en door de lever en nieren opgeruimd.

Risico's en bijwerkingen

  • Er kan zich mogelijk een aderontsteking voordoen.
  • De bloeddruk band kan losschieten tijdens de behandeling. Dit is niet heel erg, maar u kunt even last van een warm gloed/opvlieger gevoel hebben.
  • Mocht u misselijk/onwel worden kan via de infuus naald in de andere arm medicatie worden gegeven om dit tegen te gaan.

Downloads