Menu
Behandelingen

Morbus de Quervain

Komt u binnenkort naar ons ziekenhuis voor een behandeling van een Morbus de Quervain (peesschede-irritatie van de pezen van de duim)? Hier leest u meer over de gang van zaken rond de operatie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75

Hoe gaat de behandeling van een Morbus de Quervain?

Voor deze ingreep krijgt u meestal regionale verdoving. Dit betekent dat alleen uw arm wordt verdoofd. Via een klein sneetje (2-3 cm) dwars of in de lengterichting op de duimzijde van de pols worden de peesscheden in de lengterichting open gesneden. Hierdoor ontstaat er weer voldoende ruimte voor de pezen. De huid wordt met hechtingen gesloten. Er komt een verband om de pols.

Risico's en bijwerkingen

De kans op complicaties is klein. Mogelijke complicaties zijn:

  • Bloeduitstorting. Dit gaat meestal vanzelf weer weg.
  • Wondinfectie. Dit kan worden behandeld met Antibiotica.
  • Beschadiging van kleine zenuwtjes, waardoor soms een doof gevoel ontstaat in de duim en/of handrug.

Nazorg

Als de verdoving is uitgewerkt, kan het geopereerde gebied pijnlijk zijn. U kunt dan bijvoorbeeld Paracetamol 500 mg gebruiken. Maximaal 4 keer per dag 2 tabletten.
De wond heeft rust nodig om te genezen, vermijd daarom bewegingen die druk of kracht op de wond uitoefenen. Na een ingreep aan de hand of pols dient u deze hoog te houden (minstens op harthoogte) om zwelling en pijn (veroorzaakt door stuwing) te voorkomen. Draag overdag uw arm in een draagdoek (mitella).

Downloads

Wilt u meer informatie over behandeling van een Morbus de Quervain en wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.