Menu
Behandelingen

Liposuctie en liposculptuur

Liposuctie is een methode om plaatselijk vet weg te zuigen. Liposculptuur is een methode om plaatselijk vet weg te zuigen en te verplaatsen. Komt u binnenkort naar ons ziekenhuis voor liposuctie of liposculptuur? Hier leest u meer over de gang van zaken rond de operatie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75

Hoe gaat liposuctie en liposculptuur?

De operatie vindt meestal plaats onder narcose. Kleine vetophopingen kunnen onder plaatselijke verdoving worden weggehaald. De chirurg tekent op de huid de weg te zuigen vetophopingen af vóór de operatie. Via kleine onopvallende sneetjes brengt de chirurg de dunne zuigbuizen, verschillend van dikte, onder de huid. Hierdoor zuigt hij het overtollig onderhuids vet weg. Dan kunnen de achtergebleven vetcellen, bij toename van het lichaamsgewicht, weer uitzetten. De uitgerekte huid zal zich bij de meeste mensen goed aanpassen aan de nieuwe contour.

Risico's en bijwerkingen

Bij iedere operatie is er kans op gangbare complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen en bloedingen. De kans hierop bij deze behandeling is klein. Wel dient er extra aandacht te zijn voor het volgende: Soms treedt ‘golfvorming’ op onder de huid. Met name op plaatsen waar de huid de neiging heeft in plooien te gaan liggen, zoals rondom de navel en taille. Dit is niet altijd te voorkomen.

Nazorg

  • Draag tot 6 weken na de operatie elastische kleding dag en nacht. Dit is om de huid steun te geven na de behandeling. De huid wordt daardoor goed tegen de onderlaag aangedrukt.
  • 2 dagen na de operatie mag u weer douchen.
  • De eerste 2 weken voelen de behandelde gebieden beurs en stijf aan.
  • Na 2 weken komt u voor controle en voor het verwijderen van de hechtingen naar de polikliniek. Hiervoor krijgt u een afspraak mee.
  • Na 2 weken kunt u uw gewone werkzaamheden weer hervatten. U mag weer met sporten beginnen.

Resultaat

Na 6 tot 12 maanden is het eindresultaat bereikt.

Downloads

Wilt u meer informatie over de liposuctie of liposculptuur en wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.