Menu
Behandelingen

Lichttherapie UV-B TL-01 handen en/of voeten

Lichttherapie is een behandeling met behulp van kunstlicht. Natuurlijk zonlicht heeft een gunstig effect op sommige huidziekten. Dit effect ontstaat voornamelijk door een bepaald deel van het zonlicht, het ultraviolet (UV) licht. Dit UV-licht is weer onderverdeeld in drie soorten: UV-A, UV-B en UV-C licht. Voor sommige huidaandoeningen aan handen en-of voeten is UV-B licht de beste therapie.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 10

Hoe kom ik er?

Route 85
Lees voor

Hoe gaat lichttherapie UV-B TL-01 voor handen en/of voeten?

UV-B licht veroorzaakt gemakkelijk zonnebrand. Daarom duren de eerste behandelingen korter dan de daarop volgende. Soms vindt de behandeling plaats in combinatie met medicijnen. Mocht dat bij u het geval zijn, dan geeft uw huidarts u hier meer informatie over. Smeer droge handen en of voeten in met een vette crème. Gebruik alleen crèmes die de huidarts voorschrijft. U krijgt een recept mee. Smeer u vanaf 3 uur voordat u naar de lichttherapie gaat, niet meer in.

De assistente van de lichttherapie geeft u een speciale UV-bril om tijdens de behandeling te dragen. Deze bril beschermt uw ogen. De huidarts komt na 15 à 20 belichtingen kijken hoe u reageert op de behandeling. Wanneer er op een ander moment tijdens de behandeling een verandering optreedt in uw situatie, waarschuwt de assistente de huidarts.

Risico´s en bijwerkingen

Bij een UV-B behandeling kunnen de volgende bijwerkingen optreden: jeuk, roodheid, prikkelingen en huiduitslag. Heeft u jeuk of is uw huid verbrand (roodheid en/of blaren), waarschuw dan de assistente. Langdurige blootstelling aan zonlicht geeft een versnelde veroudering van de huid en kan ook huidkanker veroorzaken. Bij langdurige lichttherapie is dat ook mogelijk. Raadpleeg daarom uw huidarts als u ongewone plekjes op de huid ontdekt.

Duur van de behandeling

In de eerste weken van de behandeling wordt u 2 keer per week belicht. Het aantal keren hangt af van de ernst van de aandoening en de mate waarin u reageert op de behandeling.

Downloads

Wilt u meer informatie over lichttherapie UV-B TL-01 voor handen en/of voeten en wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.