Menu
Behandelingen

Gelaatscorrectie: wang- (face)- en/of halslift

Een cosmetische, chirurgische behandeling van de verouderde, uitgerekte huid met rimpels en diepe plooien, geeft doorgaans een doeltreffend en langdurig resultaat. Het doel is uw gelaat een frisser, levendiger en jongere uitstraling te geven met behoud van het natuurlijke karakter.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75

Hoe gaat een gelaatscorrectie?

De chirurg begint met insnijdingen voor en achter het oor. Bij de facelift maakt de chirurg de huid van de wangen los tot aan de mondhoeken, bij de halslift van de hals zover als noodzakelijk is. Daarna spant de chirurg de huid in zijn geheel op in de richting van de oren. De overtollige huid wordt weggenomen. Meestal is het noodzakelijk om ook het laagje weefsel (SMAS genoemd) dat direct onder de huid ligt op te spannen om een zo fraai mogelijk resultaat te krijgen. De littekens komen in de behaarde hoofdhuid en in de natuurlijke plooien rondom het oor, zodat ze zo weinig mogelijk zichtbaar zijn.

Risico's en bijwerkingen

Bij iedere operatie is er kans op gangbare complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen en bloedingen. De complicaties die bij een facelift of bij een halslift kunnen voorkomen zijn gelukkig zelden van ernstige aard. Een meest voorkomende complicatie na de operatie is een bloeduitstorting; de blauwe verkleuring. Meestal verdwijnt dit in de loop van enkele dagen tot weken weer vanzelf. De kans op infectie is klein maar komen het meest voor onder patiënten die roken.

Nazorg

  • Na ongeveer 1 week komt u voor controle op de polikliniek. De hechtingen worden dan tevens verwijderd.
  • Na de eerste week kunt u weer lichte werkzaamheden verrichten zoals administratief werk.
  • Gedurende 1-2 weken is uw gezicht gezwollen en kunnen verschillende gedeelten van de huid, vooral rond de hals, nog blauw verkleurd zijn vanwege bloeduitstortingen. Dit is normaal.
    Om de zwelling en de bloeduitstorting rond de ogen zoveel mogelijk tegen te gaan, kunt u het beste de eerste 48 tot 72 uur de ogen zoveel mogelijk koelen met een “koelbril”. Deze bril kunt u kopen bij de drogist. Lees de gebruiksaanwijzing eerst goed.
  • Na 2 weken zijn de zwellingen en verkleuringen zodanig bijgetrokken dat het niet meer storend is.
  • Na 4 weken kunt u weer ongestoord uw gang gaan . Aanvankelijk is de huid strak met een tintelend of “dood” gevoel. Dit is na ongeveer 6 maanden over.
  • De littekens zijn in het begin nog rood en stug, na verloop van 6 tot 12 maanden worden ze lichter en smaller.
  • Soms is het noodzakelijk om in een later stadium nog een aantal kleine wijzigingen in uw gezicht aan te brengen of een bepaald litteken correctie uit te voeren. Houd hier alvast rekening mee.

Downloads

Wilt u meer informatie over de gelaatscorrectie of over wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.