Menu
Behandelingen

Droogbedtraining

Het doel van deze training is om je aan te leren je bed droog te houden. Eerst met een plaswekker en later thuis op gevoel van een volle blaas. Hier lees je hoe de training gaat.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 80

Hoe kom ik er?

Route 120
Lees voor

Hoe gaat de droogbedtraining?

Voor de droogbedtraining slaap je 4 nachten in het ziekenhuis. Overdag ben je thuis of ga je naar school. Omdat je alleen 's avonds en 's nachts in het ziekenhuis bent, krijg je geen bezoek. Je ouders mogen aanwezig zijn bij de oefeningen voor het slapen gaan. Daarna gaan ze naar huis. Voordat de training begint, worden jij en je ouders uitgenodigd op de afdeling. Je krijgt dan een werkboek, een rondleiding over de afdeling en uitleg over de training.

Maandagavond

Je komt op maandagavond om 19.00 uur op de afdeling, samen met 1 van je ouders. Je hebt natuurlijk een tas mee met wat pyjama’s, ondergoed, toiletspullen, een leuk boek (of iets anders), je plaswekker en het werkboek dat je eerder kreeg. De incontinentieverpleegkundige is er ook en vertelt nog een keer wat de 1e avond en nacht de bedoeling is. Je gaat samen met je vader of moeder oefenen en krijgt wat meer drinken dan je waarschijnlijk thuis gewend bent. Na de oefeningen gaan je ouders naar huis en ga je slapen. 's Nachts wordt je een aantal keren gewekt door de nachtdienst. De volgende morgen na het ontbijt halen je ouders je weer op.

Dinsdag- en woensdagavond

Je komt ongeveer om 19.45 uur uur weer naar afdeling. Er wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren en na de oefeningen gaan je ouders weer naar huis. Je mag nu meer slapen, maar de nachtdienst wekt je zeker nog een keer 's nachts. Woensdagochtend halen je ouders je op om je naar school te brengen als je dat wilt.

Donderdagavond

Donderdagavond is de urotherapeute er weer om met jou samen te kijken hoe het is gegaan de afgelopen 3 nachten. Ze spreekt af hoe je thuis verder gaat trainen en wanneer je wordt gebeld om te vragen hoe gaat. Na de oefeningen gaan je ouders naar huis. Vrijdagmorgen mag je naar huis. Je neemt je plaswekker en werkboek mee naar huis om thuis verder te trainen.

Droog!

Als je 14 dagen achter elkaar droog bent zonder de plaswekker te gebruiken, is je training geslaagd!

Downloads