Menu
Behandelingen

Borstvergroting

Binnenkort komt u naar het Deventer Ziekenhuis voor een borstvergroting. Het implanteren van prothesen is een snelle en betrouwbare methode voor het vergroten van borsten met een duurzaam resultaat. Voor deze operatie verblijft u 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75

Wanneer een borstvergroting?

Alle moderne prothesen zijn gevuld met siliconengel of fysiologisch zout. De prothesen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten, en zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Meestal wordt de borstvergroting toegepast om grotere en vollere borsten te maken.

Borstvergroting kan ook uitstekend dienen om borstweefsel, dat door een zwangerschap, vermagering of veroudering verloren is gegaan, te vervangen. Ook kan het worden toegepast bij licht uitgezakte borsten, die door wat extra vulling weer steviger worden.

De chirurg zal uw wens zoveel mogelijk tegemoet komen. Het resultaat is echter afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is onder het bestaande klierweefsel. Bij jonge vrouwen zal bij een kleine borstomvang voor de operatie een kleinere cupmaat worden bereikt dan bij vrouwen die al kinderen hebben gekregen. Houd er rekening mee dat de operatie meestal niet wordt vergoed. Voor uw specifieke situatie vraagt de arts een machtiging aan bij uw zorgverzekeraar.

Soorten prothesen

  • Ronde siliconenprothese: Dit is een gevulde ronde solide siliconengel-implantaat. De prothese is een zacht siliconenzakje, gevuld met siliconengel. Het zakje is zo sterk dat het normaal gesproken niet spontaan kapot gaat en dus geen vrije siliconen in het lichaam komt. Dit is de meest gebruikte prothese. De prothese geeft een mooi resultaat omdat de weerstand en de veerkracht met natuurlijk klier- en vetweefsel overeenkomt.
  • Anatomisch gevormde prothese: Dit is een borstprothese met solide siliconengel die een natuurlijke borstvorm nabootst. Kenmerkend voor deze prothese is dat de snee altijd in de borstplooi ligt. Deze prothese is duurder dan de overig gebruikte prothesen.
  • Prothese gevuld met zoutwateroplossing: Dit is een siliconenzakje, gevuld met een zoutwateroplossing die overeenkomt met de samenstelling van lichaamsvocht. Het nadeel van deze prothese is dat ze minder zacht en makkelijker vervormbaar zijn dan de siliconenprothesen, waardoor een minder natuurlijk resultaat kan ontstaan. Hierdoor zijn de prothesen van buitenaf te voelen en kunnen ze vaak plooien of ribbels veroorzaken.

Downloads