Menu
Behandelingen

Borstprothese

De verpleegkundige heeft u na de operatie een tijdelijke uitwendige prothese gegeven. Dat is een hoesje met watten, dat u draagt in een bh.

Na ongeveer 3 maanden is de operatiewond genoeg hersteld voor een definitieve (uitwendige) prothese. Als u binnenkort een borstprothese gaat aanschaffen leest u hier waar u op moet letten.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 60

Hoe kom ik er?

Route 77
Lees voor

De prothese

De definitieve uitwendige prothese is gemaakt van siliconen. Ze bestaat in verschillende soorten en maten. Uw mammacareverpleegkundige bespreekt met u wanneer u een definitieve prothese kunt kopen. Zij kan u ook een paar protheses laten zien.

Soorten borstprotheses

Er bestaande verschillende soorten siliconen borstprotheses.

  • Losse siliconenprothese: Deze prothese weegt ongeveer evenveel als uw eigen borst. De prothese neemt snel uw lichaamswarmte aan, voelt zacht en is geurloos. U kunt het gemakkelijk schoonmaken. De prothese gaat lang mee en kan tegen chloor- en zeewater. Deze prothese is er in verschillende merken, modellen en maten.
  • Lichtgewicht prothese: Deze prothese weegt minder dan de gewone siliconenprothese. Hebt u een grotere cupmaat (vanaf cup D), schouderklachten of last van een dikke arm door vochtophoping, dan is deze prothese misschien geschikt voor u. U kunt de prothese ook kopen om te dragen als u sport of zwemt.
  • Plakprothese: De plakprothese heeft een plaklaag, waarmee u haar vastplakt tegen uw huid. De prothese blijft vanzelf op de goede plaats zitten. U hebt een speciaal verzorgingsproduct nodig om de prothese en uw huid mee te verzorgen. Dit product wordt niet vergoed.
  • Maatprothese: Passen de bestaande modellen en maten u niet? Dan kunt u in aanmerking komen voor een op maat gemaakte prothese. Uw mammacareverpleegkundige geeft u meer informatie.

Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Bereid u goed voor op de aankoop van de definitieve borstprothese. Maak een afspraak om bij de winkel langs te komen. Een deskundige medewerker staat dan klaar om u te helpen

  • Neem een strak T-shirt of glad vallend bloesje mee. U ziet dan goed hoe de prothese staat.
  • Neem iemand mee die u goed kent en vertrouwt. Hij of zij kan kritisch meekijken.
  • Pas verschillende modellen en maten.
  • Neem de machtiging van uw behandelend specialist mee.

Aandoeningen

Downloads