Menu
Behandelingen

Adviezen na een handoperatie

Na een handoperatie ontstaat er altijd een zwelling. Hierdoor kan het verband strak gaan zitten waardoor pijn en tintelingen kunnen ontstaan.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk zwelling te voorkomen. Dit kunt u doen door de hand steeds boven het niveau van het hart te houden. De draagdoek helpt daarbij.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 51 25

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Het dragen van een (gips)spalk

Na sommige ingrepen wordt er een (gips)spalk aangebracht. Deze is om rust en stevigheid aan het geopereerde gebied te bieden. Een spalk zit onder het verband en maar aan één kant van de hand of arm. Daardoor is er minder kans op knellen als het geopereerde gebied wat gaat zwellen. Een gipsspalk is niet stevig genoeg om kracht mee te zetten. Het biedt geen bescherming tegen stoten of vallen! Wees daarom voorzichtig.

Rust

Tot het eerste polikliniekbezoek is het belangrijk uw geopereerde hand rust te geven. Beweeg uw hand en vingers alleen zonder kracht te zetten. Wél kunt u de elleboog en schouder soepel houden door deze regelmatig losjes te strekken, buigen en draaien. Bij het eerste polikliniekbezoek krijgt u gerichte oefenadviezen die horen bij uw operatie.

Aandoeningen

Downloads