Menu
Sport Medisch Centrum Papendal

Soorten zorg

Het SMCP test, keurt en begeleidt sporters van elk niveau. Bij blessures of om beter te presteren. Voor de spits van Go Ahead tot de recreant die zijn PR op de IJsselloop wil verbeteren. Het SMCP wil topsportzorg voor iedereen bereikbaar maken.

Soorten zorg

Het Deventer Ziekenhuis is een samenwerking aangegaan met Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) in Arnhem. Waar Sportcentrum Papendal het centrum is voor de Nederlandse topsporter, is SMCP al bijna 50 jaar hét sportmedische centrum van Nederland. Een team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportcardiologen en bewegingswetenschappers levert elke dag hoge kwaliteit zorg onder één dak. De missie van SMCP is dat topsportzorg voor iedereen bereikbaar moet zijn. Niet alleen voor de topsporter met Olympische ambities, maar ook voor de enthousiaste amateur. SMCP is er om te herstellen van blessures, maar ook om fit te blijven, fit te worden of om beter te worden in je sport.

Sport als doel én middel

Sport wordt door het Deventer Ziekenhuis en SMCPapendal ingezet zowel als doel als middel. Bij sport als doel gaat het om sporters te helpen met advies/consulten en sportmedische onderzoeken om op een verantwoorde wijze te blijven- of weer te gaan sporten. Doelgroep: breedtesporters, prestatiesporters en sportorganisaties / verenigingen waaronder Go Ahead Eagels.

Bij sport als middel wordt sport en bewegen ingezet als middel tot verbetering van gezondheid en/of welzijn. Doelgroep hier zijn chronische patiënten waarbij sport en bewegen een middel is tot het verbeteren van de gezondheid. SMCP is High Performance Partner van Team NL en wil topsportzorg voor iedereen bereikbaar maken.

Sallandse Aandacht

De locatie Deventer van SMCP biedt dezelfde faciliteiten als die er op Sportcentrum Papendal te vinden zijn. Voor inspanningstesten, sportkeuringen en behandelingen hoef je Salland niet uit, maar kun je terecht in het Deventer Ziekenhuis. De sportpoli in het Deventer Ziekenhuis test en behandelt onder meer de spelers van Go Ahead Eagles.

Tarieven en vergoeding

Moet je betalen voor een sport(medische) keuring? Dat hangt ervan af. Voor mensen die ziek zijn geweest of een sportblessure hebben gehad en onder behandeling zijn geweest in het ziekenhuis, vallen bepaalde diensten van de Sportpoli gewoon onder de basisverzekering die iedereen heeft. Het kan ook zijn dat u aanvullend verzekerd bent voor bepaalde vormen van sportgeneeskunde en sportkeuringen. Andere diensten kunnen tegen betaling worden afgenomen.

Meer informatie