Menu
Schouder en Elleboog Expertise Centrum Deventer

De drive van Rinco Koorevaar

'Ik word helemaal enthousiast over de steeds betere behandeling van schouderletsels. Aan het woord is dr. Rinco Koorevaar, schouderspecialist van het Deventer Ziekenhuis. Hij is verbonden aan het nieuwe Schouder en Elleboog Expertise Centrum van het Deventer Ziekenhuis. Naast behandelen van patiënten met complexe schouderklachten, doet hij veel innovatief, internationaal schouderonderzoek.

Lees voor

Behandelen van schouderklachten

In 2004 is dr. Rinco Koorevaar begonnen in het Deventer Ziekenhuis, na een fellowship Schouder en elleboog in Nottingham in Engeland. In die tijd werden er nog weinig schouderoperaties gedaan en waren de behandel mogelijkheden voor patiënten met schouder en elleboogklachten beperkt. In een aantal jaren is een Schouder en Elleboog Expertise Centrum opgebouwd en is Koorevaar fulltime bezig met het behandelen van patiënten met schouder- en elleboogklachten.

Internationaal schouder onderzoek

In de eerste jaren is er samen met de fysiotherapeuten een Schouder Netwerk Deventer opgebouwd. Daarna heeft hij veel onderzoek gedaan naar de invloed van psychische klachten op de uitkomst van schouderoperaties. Hij is daarop in 2017 gepromoveerd. Nu leidt hij jonge (schouder) orthopeden op en is betrokken bij vele lokale en internationale innovatieve schouder onderzoeken.