Menu
Orthopedie

Acute kniespreekuur

Iedere woensdag is er een spreekuur voor mensen met acute knieklachten. Dat zijn klachten die kortgeleden zijn ontstaan.

Acute kniespreekuur voor mensen tot 50 jaar

Snel een afspraak

Als de huisarts u verwijst, wordt er een afspraak gemaakt voor het eerstvolgende spreekuur. Daardoor kunt u binnen 1 week bij ons terecht.

Programma

Op de ochtend wordt er een röntgenfoto – en zo nodig een MRI-scan – gemaakt. Voor dit onderzoek is nu speciaal capaciteit ingepland. Als de uitslagen even later bekend zijn, stelt de orthopedisch chirurg de diagnose en komt hij/zij met een behandelplan. Bevat die een kijkoperatie dan krijgt de patiënt direct een voorbereiding op de ingreep. De operatie wordt in de week na het 1e bezoek gepland.

Knieklachten

Per jaar komen er zo’n 500 patiënten voor acute knieklachten naar het Deventer Ziekenhuis. Vaak gaat het om problemen met de meniscus. De meniscus zorgt voor beweging en schokdemping. De meeste mensen hebben last van een pijnlijk, knappend gevoel of het op slot gaan van de knie. Om de oorzaak van de knieklachten beter vast te stellen kan een kijkoperatie worden afgesproken. Als dan bijvoorbeeld de meniscus is gescheurd, kan het gescheurde deel gelijk worden verwijderd.

Waarom alleen voor mensen tot 50 jaar?

Bij mensen van 50 jaar en ouder is er vaak sprake van een beschadigde meniscus door slijtage en niet door een gescheurde meniscus. Daarom zijn deze patiënten niet gebaat bij een kijkoperatie en een afspraak op dit specifieke kniespreekuur. Mensen boven de 50 jaar kunnen natuurlijk een afspraak krijgen op het reguliere spreekuur bij de orthopedisch chirurg.

Behandelmogelijkheden

Acute knieklachten