Menu
Aandoeningen

Seborrhoïsch eczeem

Seborrhoïsch eczeem is een huidaandoening - met roodheid en schilfering - die vooral te zien is in het gezicht en op het behaarde hoofd. Seborrhoïsch eczeem komt bij ongeveer 5% van de bevolking voor, iets vaker bij mannen dan bij vrouwen.

Afdeling(en)

Contact

(0570) 53 50 10

Ontstaan en verloop

De aandoening ontstaat meestal aan het begin van de puberteit en is niet besmettelijk. Bij kinderen komt het vrijwel niet voor, met uitzondering van jonge zuigelingen (‘berg’). Deze aandoening heeft geen relatie met inwendige ziekten. Het verloop van seborrhoïsch eczeem is wisselend, waarbij rustige periodes kunnen worden afgewisseld met tijden waarin de huidziekte actiever is.

Systemisch spreekuur

Het systemisch spreekuur wordt door de doktersassistenten Ülkü Celik-Lyigun, Annemieke van Haasteren en Susan Feijth verricht onder supervisie van de dermatologen. Op het spreekuur krijgen patiënten verdere voorlichting, vindt controle plaats van bijvoorbeeld de bloeddruk en laboratoriumwaarden, wordt de medicatie zo nodig aangepast en wordt gecontroleerd op bijwerkingen.

Meer informatie

Voor informatie over seborrhoïsch eczeem kunt u terecht bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Klik op de link hieronder om de folder te lezen.

Lees meer