Menu
Over ons

Zonnepanelen

Het Deventer Ziekenhuis wekt jaarlijks circa 2% van z'n eigen energieverbruik op met zonnepanelen. Dat wordt straks 7% door een forse uitbreiding van het aantal panelen aan de voorkant van ons ziekenhuis.

Naar 3200 zonnecollectoren

Het Deventer Ziekenhuis heeft al bijna 1200 zonnepanelen op het dak. Daarmee wekken we zo’n 2% van ons totale stroomverbruik zelf op. In cijfers uitgedrukt, gaat het om 275.000 kWh. We willen daar nog eens iets minder dan 2100 panelen aan toevoegen, waarmee het totaal straks 3200 panelen bedraagt en er nog eens 500.000 kWh aan zonne-energie bijkomt.

Daardoor kunnen we tot circa 7% van ons eigen energieverbruik opwekken, op een totaal jaarverbruik van cicra 13,5 miljoen kWh per jaar. De panelen liggen aan de voorkant van ons gebouw, onder meer boven de glazen daken boven de hal en de verschillende patio’s. Er is gekozen voor een transparant, lichtdoorlatend type zonnecollector dat naadloos past in het ontwerp van het gebouw en zowel voldoende energie opwekt als licht doorlaat in het gebouw.

Door het zelf opwekken, wordt jaarlijks meer dan 300 ton minder aan CO2 uitgestoten.