Menu
Over ons

eHealth

Het Deventer Ziekenhuis heeft eHealth omarmd. Vanuit de verwachting dat de zorg steeds meer gebruik gaat maken van digitale technieken. De kansen zijn groot, want met eHealth kunnen we onze zorg steeds meer bij de patiënt thuis leveren. Ook binnen in het ziekenhuis gebeurt het nodige op eHealth-gebied.

Betere zorg dichter bij onze patiënten

Technologische ontwikkeling, digitalisering, robotisering en de opmars van kunstmatige intelligentie. Het zijn stuk voor stuk krachten die de zorg sterk veranderen. Het Deventer Ziekenhuis omarmt en exploreert deze ontwikkelingen. Onder meer, omdat we zien dat dit mogelijkheden biedt onze zorg effectiever te organiseren, maar ook om processen te verbeteren en onze zorg meer aan te laten sluiten bij de veranderende vraag. Zo kunnen we met eHealth onze zorg steeds dichter bij de patiënt thuis leveren.

We zetten in op:

  • Innovatieve voorzieningen om betere zorg te leveren;
  • Uitbouw van ons e-healthprogramma;
  • Bijdragen aan infrastructuren om informatieuitwisseling binnen het zorgnetwerk mogelijk maken

Op dit onderdeel van onze website een aantal voorbeelden van eHealth-innovaties in en om ons ziekenhuis. De MedEye om foutloos medicijngebruik te garanderen.MijnDZ, het zorgdomein zodat patiënten thuis hun dossiers in kunnen zien. Videoconsult, telemonitoring… En met de Aenose, een apparaat dat kanker detecteert op basis van geuren.