Menu
Over ons

Duurzaam gebouw

Bij de bouw van het Deventer Ziekenhuis is het begrip duurzaam bouwen verruimd tot ‘bewust’ bouwen. Hierin passen keuzes voor innovatieve, energiezuinige installaties en gebruik van duurzame materialen.

Duurzaam bouwen, bewust bouwen

Duurzaam bouwen, bewust bouwen. Vanaf het begin is duurzaamheid integraal onderdeel geweest van het bouwkundig- en installatietechnisch ontwerp voor het ziekenhuis. Bij de bouw van het Deventer Ziekenhuis is het begrip duurzaam bouwen verruimd tot ‘bewust’ bouwen.

Hierin passen keuzes voor innovatieve, energiezuinige installaties. Ook is veel gebruik gemaakt van duurzame materialen. Die verrijken in gebruik niet alleen de leefomgeving, maar zijn ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Gebouw en technische installaties zijn zo ontworpen, dat in de toekomst relatief eenvoudig op veranderingen of uitbreiding kan worden ingespeeld. Duurzaamheid en innovatie spelen ook een belangrijke rol in de beleving van het gebouw.

Thema’s als energiebesparing, een gezond binnenklimaat, waterbesparing, arbo, veiligheid en het gebruik van duurzame materialen hebben veel aandacht gekregen. Die keuzes hebben geleid tot een verantwoorde en tegelijkertijd comfortabele zorgomgeving.