Menu
Over ons

Jaap Kloek

Onze zorg draait om u. Als patiënt en als bezoeker. Daarom hechten we veel waarde aan uw mening en inbreng in beslissingen die we nemen. En om alle patiënten en bezoekers één stem te geven, is er de Cliëntenraad. De leden stellen zich zelf voor.

‘Snelle veranderingen in de zorg is onze kracht.’

Korte kennismaking: wie ben je, wat doe je?

Uitvinden wie je bent is eigenlijk iets waar je je hele leven mee bezig bent: wie ben je en wie wil je zijn? Nu ik met pensioen ben heb ik veel tijd om vooruit te denken, maar ook om terug te blikken. Ik heb altijd veel gewerkt en op dit moment ben ik druk met de sociale aspecten van het leven. Zo wandel ik graag door het park samen met mijn hond en maak ik een praatje met andere mensen. Daarnaast ben ik lid van een fotoclub, vrijwilliger in het Geert Grote Museum en maak ik graag tijd voor mijn kleinkinderen. Sinds twee jaar woon ik in Deventer, ik kom oorspronkelijk uit Noord-Holland. Ik heb voor mijn pensioen in het AMC gewerkt als medisch specialist.

Drive als lid: waarom ben je lid van de cliëntenraad van het Deventer Ziekenhuis?

Ik ben nu één jaar lid van de cliëntenraad, het geeft een andere inkijk in de maatschappij waarin je leeft. Door mijn ervaring in de zorg heb ik ook zicht op de medische kant van het bedrijf. Daarnaast ben ik bij de cliëntenraad gegaan om sociaal contact te zoeken door middel van het uitvoeren van maatschappelijk. Hier sluit mijn achtergrond mooi op aan. Het geeft veel nieuwe indrukken om lid te zijn van de CR: ik verrijk graag mijn horizon.

Wat wil je bereiken/waar sta je voor?

Het is een lastige taak om alle patiënten te ‘vertegenwoordigen’ met een kleine groep. Toch willen we dit samen zo goed mogelijk uitvoeren. Ik vind het belangrijk dat mensen er niet tegen op zien om naar het Deventer Ziekenhuis te gaan, het moet toegankelijk zijn voor iedereen. Ik wil graag het verschil maken voor de patiënt: het is prettig dat iedereen in en uit kan lopen en goed geholpen wordt. De snelle veranderingen in de zorg zijn de kracht van de cliëntenraad. We moeten hier flexibel op inspelen door niet alles aan te nemen, maar door mee te gaan met de veranderingen.