Menu
Over ons

Carlijn Rambonnet- Jebbink

Onze zorg draait om u. Als patiënt en als bezoeker. Daarom hechten we veel waarde aan uw mening en inbreng in beslissingen die we nemen. En om alle patiënten en bezoekers één stem te geven, is er de Patiëntenraad. De leden stellen zich zelf voor.

‘De kleine dingen maken het grote verschil.’

Korte kennismaking: wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Carlijn. Samen met mijn man en zoon woon ik in het centrum van Deventer. Doordeweeks werk ik als praktijkmanager in de huisartsenzorg. In mijn vrije tijd tennis ik graag, daarnaast ben ik regelmatig te vinden in de stad voor een hapje en een drankje. Ook ben ik vaak te vinden in Griekenland, op het eiland Zakynthos.

Ik ben niet werkzaam in de zorgsector, toch heb ik als patiënt al een heel aantal ziekenhuizen van binnen gezien. Als ik voor een vergadering van de Patiëntenraad in het Deventer Ziekenhuis moet zijn, kom ik graag al een halfuurtje eerder. In dat halfuurtje drink ik een kop koffie in de centrale hal. Als ik dan om me heen kijk komen er veel vragen naar boven over bezoekers en patiënten: ‘Wat komen deze mensen doen? Zijn ze op bezoek of zijn ze in afwachting van een goede of minder goede uitslag?’

Drive als lid: waarom ben je lid van de Patiëntenraad van het Deventer Ziekenhuis?

Ondanks dat je een ziekenhuis vaak niet voor je plezier bezoekt, is mijn ervaring als patiënt toch vaak positief. Ik wil als patiënt iedere andere patiënt dit positieve gevoel meegeven. Daarnaast wil ik ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Met mijn scherpe oog en groot empathisch vermogen draag ik graag bij aan de patiëntgerichtheid en de doeltreffendheid van de zorg aan mijn medepatiënten. De kleine dingen maken soms het grote verschil. Dat vind ik erg belangrijk.

Wat wil je bereiken/waar sta je voor?

Verandering lijkt het enige constante in de zorg. Hoe kunnen we met elkaar er voor zorgen dat dure of overbodige zorg wordt voorkomen? Hoe kunnen we zorg dichter bij mensen brengen? e-Health spreekt me heel erg aan. Het is prettiger voor patiënten als ze minder vaak naar het Ziekenhuis hoeven te komen. Uiteraard blijven er fysieke contactmomenten, maar hoe mooi zou het zijn als je vanuit je huis resultaten kan delen met de arts? Prachtig!

Ik ben lid van de Patiëntenraad omdat ik iedere patiënt de beste zorg gun.