Menu

Kennisplein

Het Kennisplein is te bezoeken op inschrijving in het Auditorium. Verschillende artsen geven lezingen over voedselallergie tot ouderenzorg.

Meer weten over de open dag? Lees hier meer.

Lezingen

Er zijn zaterdagmiddag 21 maart vier verschillende lezingen in het Auditorium. Ook is er een lezing van kinderarts-allergoloog Ted Klok over voedselallergie de wereld uit. Deze lezing is exclusief voor klanten van Salland Verzekeringen).

Inschrijven voor de lezingen volgt zo snel mogelijk.

12.00 uur: celdeling

Een wonder dat het niet vaker fout gaat | Harry de Vries, chirurg

Kanker ontstaat door celdeling. Hoe werkt celdeling eigenlijk? Wat is de rol van het DNA erin en hoe reageert het lichaam op celdeling? Celdeling is een wonder, maar soms ook een probleem. Chirurg Harry de Vries geeft u een kijkje in de wonderen van ons lichaam.

13.00 uur: operatie aan de aorta

Het aneurysma | Bernard Elsman, chirurg

Een zwakke hoofdslagader waarbij scheuren dreigt, is letterlijk levensgevaarlijk. Een dreigend gevaar dat we meestal niet zien aankomen. Chirurg Bernard Elsman neemt u mee in het oplossen van het probleem door via de lies een nieuw stuk ader in te brengen die zich als een parachute ontvouwt. Geniale geneeskunde. De aneurysma operatie stond ook centraal in de Live OK van 2018 in de Deventer Schouwburg.

14.00 uur: gezond ouder worden

Een gezonde oude dag | Ellen Elbrecht, geriater

We worden steeds ouder. Maar ouder worden gaat soms wel met gebreken. Vallen, alzheimer, longziekten, hartfalen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ook op oudere leeftijd een gezond lichaam houden. Specialist ouderengeneeskunde Ellen Elbrecht neemt u mee in het ouder wordende lichaam. Early warning-signalen en adviezen voor een gezonde oude dag.

15.00 uur: heel het lichaam

Bedreigingen buiten je lijf | Henk Sluiter, internist/opleider ziekenhuisgeneeskunde

Het lichaam zit geniaal in elkaar. Maar wordt ook elke dag bedreigd. Door ongezond voedsel, door vervuiling, door stress, door …. Henk Sluiter neemt u mee in de wereld van bedreigingen waar ons lichaam dagelijks aan wordt blootgesteld. Hoe het lichaam daarop reageert en de problemen (soms) oplost. Wat betekent dat voor al onze organen en hoe houd je de bedreigingen buiten je lijf?