Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Zenuw-echo

Zenuw-echo

Bij een echografie worden geluidsgolven, die wij niet kunnen horen, het lichaam ingestuurd. Door de weerkaatsing van deze golven te meten, worden de zenuwen in beeld gebrachten zien we of er sprake is van een beknelling. Het onderzoek is pijnloos en ongevaarlijk.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.

Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
 
Het onderzoek
De laborant(e) haalt u op uit de wachtruimte. Vervolgens gaat u op een stoel zitten en legt u de arm(en) op een onderzoektafel. De laborant(e) brengt een niet-vette gelei aan op de plaats die wordt onderzocht, voor een goed conact tussen de huid en de taster. De gelei voelt koud aan. De laborant(e) beweegt de taster vervolgens over de huid. De zenuwen worden nu op een monitor zichtbaar.
 
De duur
Het onderzoek duurt ongeveer 15-20 minuten.
 
De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Verhinderd?
Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen?
Hebt u nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische neurofysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.