Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > VEP-onderzoek

VEP-onderzoek

 Met een Visual Evoked Potential (VEP) onderzoek bepalen we of er afwijkingen zijn in de werking van de oogzenuw. Gemeten wordt hoe snel de oogzenuw een signaal doorgeeft aan de hersenen. Bij deze meting wordt gebruik gemaakt van elektroden. Dat zijn metalen plaatjes die elektrische stroompjes, gemaakt door de hersenen, opvangen en doorgeven. Aan de elektroden zijn draden verbonden die in verbinding staan met een apparaat dat gegevens in grafieken registreert.
 
Voorbereiding thuis

  • Voor het onderzoek moet uw haar schoon en droog zijn. Wilt u daarom de dag voor het onderzoek uw haar wassen en geen haarlak, -gel of -crème gebruiken? Deze middelen kunnen de meting negatief beïnvloeden.
  • Als u een bril draagt voor veraf zien, wilt u die dan meenemen? 

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.

Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
 
Onderzoek

Voor het onderzoek begint, bevestigt de laborant drie elektroden op uw hoofdhuid. Om een optimaal contact te maken tussen de elektroden en uw hoofdhuid brengt de laborant onder de elektroden een geleidingspasta aan. Wanneer de elektroden goed contact maken, wordt met de registratie begonnen. Tijdens de registratie kijkt u naar een zwart-wit geblokt beeld dat beweegt. Eerst kijkt u met beide ogen tegelijk, daarna afwisselend met alleen het linker- of het rechteroog.
 
Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.
 
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Verhindering

Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen?
Hebt u na het lezen van deze tekst nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan. Ga hiervoor naar www.dz.nl/patient/mijn-mening/.