Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Vastenproef

Vastenproef

Bij een vastenproef mag u gedurende maximaal 3 dagen niets eten. Onder normale omstandigheden daalt hierdoor uw bloedsuikerspiegel langzaam tot een bepaald niveau. Indien de suikerregulatie in uw lichaam niet goed is, bijvoorbeeld door een overproductie van het hormoon insuline, kan de bloedsuikerspiegel sneller en meer dan normaal gaan dalen. Deze test geeft met name inzicht in de productie van dit hormoon.

Waar moet u zijn?
Op de afgesproken dag en tijdstip meldt u zich bij de balie van verpleegafdeling A2 in het Deventer Ziekenhuis. Vanaf de hoofdingang volgt u de routeborden naar afdeling A2, route 200.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee. Hebt u nog geen pas of moet die worden gewijzigd, meldt u zich dan eerst bij de receptie hoofingang.
Voor het onderzoek moet u maximaal 3 dagen in het ziekenhuis blijven. Neem daarom ook uw bedkleding, ochtendjas, medicijnen en toiletartikelen mee.

Het onderzoek
Tijdens het onderzoek mag u niet eten, en wordt er 3 x per dag bloed afgenomen. Dit kan even een onprettig gevoel geven. Ook kunt u zich slap en hongerig  voelen. 

Tijdsduur
Het onderzoek duurt maximaal 3 dagen. Het kan zijn dat de proef al veel eerder afgelopen is.  Dit hangt af van het verloop van de proef.

De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend specialist.

Verhindering
Bent u onverwacht verhinderd? Bel dan tijdig naar afdeling A2 om de afspraak te verzetten, telefoon: (0570) 53 53 60.

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u die altijd stellen aan uw behandelend specialist. Voor vragen kunt u ook bellen naar het Klinisch Chemisch Laboratorium, telefoon: (0570) 53 50 85.

Context menu