Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > TRH-test

TRH-test

TRH staat voor Thyrotropin Releasing Hormone. U komt voor een onderzoek naar de functie van de schildklier. De activiteit van de schildklier wordt gereguleerd door het hormoon TSH. Dit hormoon wordt geproduceerd in de hersenen en indien er van dit hormoon te weinig gemaakt wordt, zal de schildklier dus niet goed kunnen werken. Bij deze test wordt de stof TRH toegediend om de hersenen te stimuleren tot de afgifte van TSH. Op deze manier kan de arts vaststellen of de hersenen goed kunnen reageren en de schildklier dus goed kunnen aansturen.

Waar moet u zijn?
Op de afgesproken dag en tijdstip gaat u naar de Bloedafname van het Deventer Ziekenhuis. Volg routenummer 40.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee. Hebt u nog geen patiëntenpas of moet die gewijzigd worden, meldt u zich dan eerst bij de receptie hoofdingang.

Voorbereiding thuis
U hoeft geen voorbereidingen te treffen. Als u medicijnen gebruikt mag u die gewoon innemen, tenzij de arts anders met u heeft afgesproken.

Het onderzoek
U meldt zich bij de balie van de Bloedafname, waar een laboratoriummedewerker u naar de functietesten kamer brengt. Tijdens het onderzoek wordt er 1 x in uw arm geprikt om een afnamesysteempje aan te brengen. Dit kan even een onprettig gevoel geven. Daarna wordt er via het afnamesysteem TRH toegediend en op verschillende tijdstippen bloed afgenomen. Hier voelt u niets van. Na het onderzoek mag u naar huis.

Tijdsduur
Het onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur.

De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend specialist.

Verhindering
Bent u onverwacht verhinderd? Bel dan tijdig naar het priklaboratorium om de afspraak te verzetten. Het telefoonnummer staat hieronder.

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u die altijd stellen aan uw behandelend specialist. Voor vragen kunt u ook bellen naar het Klinisch Chemisch Laboratorium, telefoon: (0570) 53 50 85.

Context menu