Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Tremorregistratie

Tremorregistratie

​Een tremor is een trilling of beving van uw arm, been of hoofd, die niet of nauwelijks te onderdrukken valt. Meestal kan de neuroloog met lichamelijk onderzoek vaststellen om wat voor soort tremor het gaat. In sommige gevallen wordt gemeten onder welke omstandigheden de tremor optreedt, hoe snel hij is en wanneer hij veranderd. Dit gebeurd door middel van een tremorregistratie. Met de tremorregistratie worden de eigenschappen en beweging van een tremor goed in kaart gebracht.  

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
 
Voorbereiding
Was uw huid voor het onderzoek. Smeer uw huid daarna niet in met een lotion, olie of crème. Deze middelen kunnen de meting beïnvloeden.

Onderzoek
Tijdens een tremorregistratie worden meerdere elektroden op uw armen, benen en/of hoofd geplakt. Deze elektroden meten de bewegingsuitslag en de frequentie van de tremor. Tijdens de tremorregistratie zal de laborant u vragen verschillende houdingen aan te nemen en bepaalde bewegingen en opdrachten uit te voeren. Zo wordt gekeken op welke momenten de tremor verminderd of juist toeneemt. Het onderzoek is pijnloos.

Duur 
45 minuten.
 
Uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Vragen/verhinderd?
Hebt u na het lezen van deze tekst nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid. Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt ons bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, tel.: (0570) 53 50 56.

Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.

Context menu