Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > TIA-onderzoek

TIA-onderzoek

U hebt uitvalsverschijnselen aan armen en/of benen of een spraak en/of slikstoornis gehad. Uw huisarts of specialist heeft u aangemeld voor een TIA-onderzoek op afdeling B2 in het Deventer Ziekenhuis. Hieronder leest u hierover meer.
 
Dagopname
Om de oorzaak van de TIA op te sporen, ondergaat u enkele neurologische onderzoeken. Daarvoor wordt u 1 dag opgenomen op verpleegafdeling B2 van het Deventer Ziekenhuis. Minimaal 1 dag van tevoren krijgt u een oproep.

De voorbereiding
Neem de medicijnen mee die u gebruikt. Deze kunt u innemen op de tijden die u gewend bent.

De onderzoeken
U meldt zich om 09.00 uur bij de balie van route 81, polikliniek Neurologie. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur zijn de volgende onderzoeken gepland waar u zelf naar toe gaat.

  • Lichamelijk neurologisch onderzoek op de polikliniek Neurologie door een coassistent.
  • Duplex-onderzoek: een meting van de doorstroming in de bloedvaten in uw hoofd, hals en arm, met een echoapparaat.
  • ECG: een hartfimpje.
  • CT-scan: een röntgenonderzoek van uw hoofd.
  • Van 12.00 tot 16.00 uur wordt u aan de monitor aangesloten om de bloeddruk, pols, saturatie en de ademhaling te registreren.
  • Om +/- 16.00 uur gaat u naar de neuroloog op de polikliniek Neurologie voor alle uitslagen.

Als u tussen de onderzoeken door tijd over heeft, kunt u naar het bezoekersrestaurant of elders in het ziekenhuis de tijd overbruggen.

Begeleiding
Wilt u graag dat er iemand (begeleiding) bij u is tijdens de opnamedag? Geef dit door aan de secretaresse van de poli Neurologie. De secretaresse zal dit voor u gaan regelen.

Vragen?
Hebt u nog vragen? Stel deze gerust aan de neuroloog, of aan de verpleegkundige van verpleegafdeling B2, tel.: (0570) 53 53 65. Ook kunt u bellen naar de polikliniek Neurologie, tel.: (0570) 53 51 10 op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

Context menu