Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > TCD-onderzoek

TCD-onderzoek

Met een Trans Craniële Doppler (TCD) onderzoek wordt met geluidsgolven de stroomsnelheid van het bloed in hoofd-, hals- en armvaten gemeten.
 
Voorbereiding
U hoeft zich voor dit onderzoek niet speciaal voor te bereiden.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.

Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.

 
Onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u op onderzoekstafel. Met een apparaatje (een soort microfoontje) worden de bloedvaten in hoofd, hals en armen gevolgd. U voelt hier niets van, maar hoort wel verschillende geluiden. Het microfoontje staat in verbinding met een apparaat dat de gegevens in grafiekvorm registreert.
 
Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Bij oudere mensen zijn de bloedvaten vaak moeilijker te vinden, het onderzoek kan bij hen wat langer duren.
 
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Verhinderd?
Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen?
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.
Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.