Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > SEP-onderzoek

SEP-onderzoek

Met een Sensory Evoked Potential (SEP) onderzoek kan worden bepaald of er afwijkingen zijn in de werking van de arm en/of beenzenuwen. Gemeten wordt hoe snel de zenuw een signaal doorgeeft aan uw hersenen. Bij de meting worden  elektroden gebruikt. Dat zijn metalen plaatjes die elektrische stroompjes, gemaakt door de hersenen, doorgeven. Aan de elektroden zitten draadjes die in verbinding staan met een apparaat dat de gegevens in grafieken registreert.
 
Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.

Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie. 
 
Voorbereiding thuis
Voor het onderzoek moeten uw huid en haar droog en schoon zijn. Wilt u daarom de dag voor het onderzoek uw haar wassen en geen haarlak, gel of crème gebruiken? Deze middelen kunnen de meting negatief beïnvloeden.
 
Onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De laborant bevestigt de elektroden op uw hoofdhuid, nek en/of rug. Om een optimaal contact te maken tussen de elektroden en uw lichaam brengt de laborant onder de elektroden een geleidingspasta aan. Als de elektroden goed contact maken, wordt met de registratie begonnen. Tijdens de registratie krijgt u bij uw pols of enkel een aantal kleine schokjes toegediend. Deze schokjes zijn onschadelijk en doen geen pijn, u voelt ze als ‘tikjes’.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.
  
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts.
  
Verhinderd?
Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen?
Hebt u na het lezen van deze tekst nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.
Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is.