Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Rimpel-test

Rimpeltest

Met een rimpeltest wordt gekeken of de dunne vezels van de zenuwen goed werken. Dit wordt gedaan door de hand een tijdje in warm water te houden en te kijken of de vingers gaan rimpelen. Het kan zijn dat u alleen klachten hebt aan uw benen en/of voeten. U wordt echter aan uw handen onderzocht om een indruk te krijgen van het functioneren van uw dunne zenuwvezels.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
 
Voorbereiding 
1 uur voor het onderzoek mogen de handen niet langdurig nat worden (douchen/zwemmen/met de hand afwassen). U mag de handen wel gewoon wassen.
 
Onderzoek
Bij de rimpeltest wordt 1 hand 30 minuten lang in een warm bad van 40 °C gehouden. Voor de test maakt de medisch fotograaf foto’s van uw hand/vingers. Na de test herhaald hij dit en wordt de mate van rimpeling van de vingertoppen beoordeeld. Meestal wordt het onderzoek gecombineerd met een EMG onderzoek (zie EMG folder).
 
Duur
40 minuten.
 
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Verhinderd?
Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen?
Hebt u na het lezen van deze tekst nog vragen, stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.