Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Larynx-EMG-onderzoek

Larynx-EMG-onderzoek

Larynx is de medische naam voor strottehoofd, het bovenste deel van de luchtpijp waar de stem wordt gevormd. EMG staat voor Elektro Myo Grafie. Bij een Larynx-EMG wordt de werking van zenuwen en stembandspiertjes gemeten en geregistreerd. De KNO-arts voert dit onderzoek uit.

  
Voorbereiding

U hoeft zich op dit onderzoek niet speciaal voor te bereiden.

Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De KNO-arts steekt een dun naaldje in uw stembandspiertjes. Deze spiertjes liggen in uw hals, net onder uw adamsappel. Dit prikken doet even pijn. Het naaldje is met een draadje verbonden aan een computer. Op het scherm is de activiteit van uw stembandspiertjes zichtbaar en, via een luidspreker, ook hoorbaar. Om de werking van de stembandspiertjes goed te kunnen testen, krijgt u een paar opdrachten: geluid maken, diep zuchten en kuchen.
 
Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten.
 
Na het onderzoek
Na het onderzoek mag en kunt u weer alles normaal doen.
 
Risico’s

Aan dit onderzoek zijn geen bijzondere risico’s verbonden. Uw hals kan na het onderzoek tijdelijk iets gevoeliger zijn, bijvoorbeeld bij het slikken.
 
Uitslag
Meteen na het onderzoek bespreekt de KNO-arts zijn bevindingen met u.
 
Verhinderd?
Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.
 
Vragen? 
Hebt u vragen? Stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden. Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.