Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Enkel-arm indexbepaling (doppler)

Enkel-arm indexbepaling (doppler)

Met een enkel-arm indexbepaling wordt de bloeddruk in de vaten van armen en/of benen gemeten en geregistreerd. Voor het onderzoek is geen voorbereiding nodig.

Melden
U meldt zich 10 minuten vóór de afspraaktijd aan de balie van de afdeling Radiologie. Neem uw patiëntenpas mee en het aanvraagformulier voor het onderzoek. Dit om de doorstroom te bevorderen, zodat we iedereen zoveel mogelijk op tijd kunnen helpen. Vanaf de hoofdingang volgt u de routeborden nummer 45 op de begane grond.

Onderzoek
De laborant vraagt u vóór het onderzoek uw armen en/of benen te ontbloten. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. De laborant sluit manchetten van een bloeddrukmeter aan om uw armen en benen. Om de druk in de bloedvaten te kunnen meten, pompt de laborant deze manchetten om de beurt op tot ze heel strak zitten. Dat kan soms even pijnlijk zijn. In sommige gevallen is het nodig ook de bloeddruk na inspanning te meten. U loopt dan 5 minuten in een stevig wandeltempo op een loopband. De laborant past de snelheid van deze band aan uw conditie aan. Na het lopen pompt zij de manchetten weer op. Daarna vindt nogmaals een meting en registratie plaats. Het totale onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

De uitslag
De uitslag krijgt u van uw behandelend arts.

Verhinderd/ vragen?
Laat dit dan op tijd weten. Een andere patiënt kan dan in uw plaats worden geholpen. Heeft u vragen bel dan de afdeling Radiologie, tel.: (0570) 535 135.