Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > EMG bij carpale tunnel syndroom

EMG bij carpale tunnel syndroom

​Bij een EMG onderzoek wordt de werking van de zenuwen en spieren gemeten en geregistreerd. Bij de zenuwen wordt bekeken hoelang een signaal erover doet om van punt A naar punt B te komen. Dit heet een Electro Myo Grafisch onderzoek (EMG). De neuroloog kan dan zien of de zenuw inderdaad klem zit in de carpale tunnel.
 
Voorbereiding
Wilt u uw huid voor het onderzoek schoonmaken en niet invetten met een lotion, olie of crème? Deze middelen kunnen de meting beïnvloeden. Ook koude spieren beïnvloeden de meting. Bij koud weer vragen we u daarom om, als dat mogelijk is, uw handen warm te houden.
 
Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81. U kunt zich melden aan de balie.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De laborant plakt voor de zenuwmeting elektroden vast op uw hand en vingers. Dat zijn metalen plaatjes of ringetjes. Daarna krijgt u via een apparaatje stroomschokjes toegediend. Die zijn volstrekt ongevaarlijk, maar kunnen soms vreemd aanvoelen. De elektrode vangt de elektrische schokjes op en met de computer komen deze signalen als een grafiek op het beeldscherm. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.

Verhindering
Bent u onverwacht verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.

Vragen?
Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden. Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.