Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > EEG-onderzoek

EEG

Laborant voort een EEG uit.Met een EEG-onderzoek (Elektro Encephalo Gram) kan worden bepaald of er afwijkingen zijn in de elektrische werking van de hersenen. Om de werking van de hersenen te meten, gebruiken we elektroden. Dat zijn metalen plaatjes die elektrische stroompjes, gemaakt door de hersenen, opvangen. Aan de elektroden zitten draden die in verbinding staan met een apparaat dat de gegevens registreert.​
 
Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
  
Voorbereiding

Voor het onderzoek moet uw haar droog en schoon zijn. Wilt u daarom de dag voor het onderzoek uw haar wassen en geen haarlak, gel of crème gebruiken? Deze middelen kunnen de meting negatief beïnvloeden.
 

Onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoektafel. U krijgt een muts op, waarop de elektroden zitten. De elektroden staan zo in contact met uw hoofdhuid. Om een optimaal contact te maken tussen de elektroden en uw hoofdhuid brengt de laborant onder de elektroden een geleidingspasta aan en krast op die plek met een stompe naald op uw hoofdhuid. Dit laatste kan even pijn doen.
Als alle elektroden goed contact maken, wordt met de registratie begonnen. Tijdens de registratie is het belangrijk dat u rustig en ontspannen ligt. U krijgt verschillende opdrachten, zoals het openen en sluiten van uw ogen en drie minuten diep zuchten. Tegen het eind van het onderzoek krijgt u een lamp voor uw ogen die met tussenpozen knippert.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.
 
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Vragen/verhinderd?
Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid om uw vragen te beantwoorden. Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 – 12.00 uur en tussen 13.00 – 16.30 uur, telefoon: (0570) 53 50 56.

Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.