Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

ONDERZOEK

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Onderzoeken > Duplex-onderzoek (KNF)

Duplex-onderzoek (KNF)

Bij een Duplex-onderzoek worden de bloedvaten in de hals onderzocht met de echografie- en dopplertechniek. De laborant stuurt geluidsgolven het lichaam in. De weerkaatsingen van deze golven (echo’s) worden opgevangen en vertaald in beeld op een monitor. Het onderzoek is pijnloos en ongevaarlijk.
 
Meenemen
Neem uw patiëntenpas mee.
 
Melden
Kom op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek Neurologie/KNF, route 81.
U kunt zich melden aan de balie.
 
Het onderzoek
De laborant haalt u op uit de wachtruimte. Vervolgens gaat u op de onderzoektafel liggen. De laborant brengt een gelei aan op de plaats die wordt onderzocht, voor een goed contact tussen de huid en de taster. De gelei voelt koud aan. De laborant beweegt de taster vervolgens over de huid. De bloedvaten worden op een monitor zichtbaar.
 
De duur
Het onderzoek duurt 30-45 minuten. 
 
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts te horen.
 
Verhinderd?

Bent u onverwachts verhinderd? Laat dit dan op tijd weten. U kunt bellen tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur, tel.: (0570) 53 50 56.

Vragen? 
Hebt u nog vragen? Stel ze dan gerust. Voor en tijdens het onderzoek is er alle gelegenheid. Het Deventer Ziekenhuis vindt goede zorg en service voor zijn patiënten belangrijk. Om ons werk voortdurend te verbeteren, horen wij graag uw mening over onze afdeling Klinische Neuro Fysiologie. Zo weten we immers wat goed is. Of beter kan.

Context menu