Menu
Nieuws

Sushi op bed

27 november 2018

Vanmiddag serveerden de koks van restaurant St. Tropez en Boode op de afdelingen D2 en G2 eigengemaakte sushi. Deze actie maakt deel uit van het nieuwe concept ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’.

Culinaire verrassing voor patiënten

Operationeel Manager Roomservice Linda Roes: “Met ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’ willen we nog meer beleving aan ons eten en drinken en het verblijf in ons ziekenhuis geven. Met een culinair hoogstandje. De bedoeling is dat er elke maand een nieuw team ‘smaakmakers’ komt – koks van restaurants uit de omgeving- met een culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor de patiënt misschien even vergeet dat hij of zij ziek is. Hiermee willen we laten zien dat we in het Deventer Ziekenhuis niet alleen naar iemands ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan het leven van de ander. Dat sluit aan bij: Jouw leven. Jouw Deventer Ziekenhuis.”

Laagdrempelig en simpel

Linda hoopt dat na de sympathieke sushi-traktatie van St. Tropez en Boode nog veel meer horecaondernemers zullen meedoen aan ‘Smaakmakers in ziekenhuis’. Ze legt uit: ‘Het concept is laagdrempelig en simpel. In overleg met de horecaondernemer bedenken we welke culinaire traktatie passend zou zijn, op welke afdeling en wanneer. Dat kan van alles zijn. Een bijzonder voorgerechtje, een toetje of bijvoorbeeld iets lekkers bij de koffie. Het is een gift van de horecaondernemer aan het ziekenhuis, dus het gebeurt met gesloten beurs. Wel zorgen wij natuurlijk voor een plekje in onze keuken, enthousiaste begeleiding van een gastheer of -vrouw en voor een leuk ‘PR-momentje’ zodat het bedrijf zich op een sympathieke manier kan presenteren.

Meer weten?