Menu
Nieuws

SMCPapendal Locatie Deventer

25 september 2020

Sport Medisch Centrum Papendal heeft een eigen locatie in het Deventer Ziekenhuis. Dit centrum is er voor de topsporter, de ambitieuze amateur, de al wat oudere Sallander die wil weten of-ie nog fit genoeg is om te sporten, maar ook voor de revaliderende patiënt. SMCP test, keurt en begeleidt sporters van elk niveau. Voor de spits van Go Ahead Eagles, de recreant die zijn PR op de IJsselloop wil verbeteren tot de burger die gewoon meer wil bewegen.

Papendal in Deventer

Waar Sportcentrum Papendal het centrum is voor de Nederlandse topsporter, is SMCP al bijna 50 jaar hét sportmedische centrum van Nederland. De missie van SMCP is dat topsportzorg voor iedereen bereikbaar moet zijn. Moesten de topsporters met Olympische ambities, de enthousiaste amateurs en de bewegende burgers voorheen voor testen en/of begeleiding naar een sportmedisch centrum verder weg, door de komst van de Locatie Deventer van het SMCP kan iedereen nu dichtbij laagdrempelig worden getest en begeleid. ‘We bieden exact dezelfde faciliteiten in Deventer als op Papendal’, vertelt onze sportarts Mannes Naeff. Hij zal vier dagen per week het Sportmedisch Centrum in Deventer gaan runnen. Mannes is onder meer ploegarts bij de wielerploeg van Sunweb en maakt onderdeel uit van de high performance expert groep van Team NL. Dankzij samenwerking met sportartsen Papendal kan Mannes beschikken over de laatste ontwikkelingen op zijn vakgebied en ook bij hen terecht voor eventueel een second opinion.

Diverse testen

Er wordt op het nieuwe sportmedische centrum een keur aan sporttesten en sportkeuringen aangeboden. Denk daarbij aan een VO2Max test, inspanningstest, ademtest en ECG. Iedereen die er aan zijn fysieke conditie wil werken, kan er terecht. Dat kan door doorverwijzing van de (huis)arts, maar de geïnteresseerde kan ook zelf (soms op eigen kosten) een afspraak maken voor een test.

Sport: middel en doel

Sport wordt door het Deventer Ziekenhuis en SMCPapendal daarbij zowel als doel als middel ingezet. Bij sport als doel gaat het om sporters te helpen met advies/consulten en sportmedische onderzoeken om op een verantwoorde wijze te blijven- of weer te gaan sporten. Zo testten we bijvoorbeeld al alle (nieuwe) spelers van Go Ahead Eagles en begeleiden we de selectie ook bij blessures. Bij sport als middel wordt sport en bewegen ingezet als middel tot verbetering van gezondheid en/of welzijn. Doelgroep hier zijn chronische patiënten waarbij sport en bewegen een middel is tot het verbeteren van de gezondheid.

Topzorg voor (top)sport

Dus wil je als getalenteerde schaatser, ambitieuze hardloper, fitte vijftiger of herstellende patiënt weer volop kunnen genieten van sporten of je fysieke gesteldheid weten? Dan is Sport Medisch Centrum Papendal/ locatie Deventer Ziekenhuis vanaf 1 september dé plek. Een mooie combi van topsport en topzorg. Voor de spits van Go Ahead Eagles, de recreant die zijn PR op de IJsselloop wil verbeteren en de patiënt die begeleiding wil om überhaupt weer te kunnen hardlopen.

Bekijk hier de website