Menu
Nieuws

Risotto als lunch

30 april 2019

Vandaag waren de Smaakmakers weer in huis. Deze keer was het de kok van horecagroothandel Bidfood uit Hengelo. Hij trakteerde patiënten op de verpleegafdelingen op een heerlijke risotto als lunch.

‘Ik voel me meteen een stuk beter’

Meneer van Essen kijkt met een grote glimlach naar hoe de kok aan zijn bed een zijn lunchgerecht met verse ingrediënten samenstelt. Stiekem proeft hij alvast van de krokant geroosterde tuinboontjes. ‘Ik voel me meteen een stuk beter’ zegt hij als samen met zijn kamergenoot plaatsneemt aan tafel voor deze bijzonder lunch.

Kom in beweging

Verderop in de gang zit een grotere groep patiënten gezellig samen aan tafel. En ook hier valt de risotto van Bidfood in de smaak. In het Deventer Ziekenhuis is veel aandacht voor beweging. Want het idee is dat patiënten die tijdens hun ziekenhuisopname een beetje blijven bewegen, sneller en fitter naar huis kunnen gaan. Daarom is er een gezellige woonkamer ingericht, die ‘verplicht’ om even je bed uit te komen en een korte wandeling te maken. Om vervolgens gezellig met andere patiënten samen te eten.

Het concept
Het Deventer Ziekenhuis startte vorig jaar met ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’. Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de regio- met een culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan je leven.

Smaakmakers in het ziekenhuis 30 april 2019

1 van 2
  • Risotto als lunch
  • Smaakmaker van Bidfood met meneer van Essen

Meer weten?