Menu
Nieuws

Reguliere zorg hervat

21 april 2020

Het aantal coronapatiënten in het Deventer Ziekenhuis is afgenomen en ook het aantal overplaatsingen uit Brabant is gestopt. Daarom starten we voorzichtig met het hervatten van de reguliere zorg.

Langzaam opstarten

Nu de zorg voor coronapatiënten in de kliniek wat rustiger wordt, krijgen we weer wat meer ruimte om andere zorg op te pakken. Dat doen we natuurlijk alleen als het mogelijk en verantwoord is als het gaat om inzet van personeel, het gebruik van materialen en de anderhalve meter regel in de wachtkamers.

Coronazorg

Naast de coronazorg, zijn we steeds in staat geweest ook nog zorg te bieden aan patiënten zonder corona. Het gaat dan om acute zorg, geboortezorg en oncologische zorg, met uiteraard de nodige veiligheidsmaatregelen. Voor andere patiënten hebben we de zorg op een andere manier georganiseerd, door middel van videoconsulten.

Uw afspraak

U kunt het Deventer Ziekenhuis veilig bezoeken voor uw afspraak en behandeling. Is uw afspraak vanwege corona uitgesteld? Dan hoeft u niet te bellen. Als de arts bepaalt dat uw afspraak weer kan doorgaan, dan bellen wij u. Soms kan dat telefonisch en in andere gevallen kunt u naar het ziekenhuis komen of naar een van onze buitenpoliklinieken in Raalte en Rijssen. Voor uw komst naar het ziekenhuis krijgt u informatie over de maatregelen die we hebben genomen voor de veiligheid en de gezondheid van zorgpersoneel, patiënten en bezoekers. Om de regel van anderhalve meter afstand goed te kunnen hanteren, is het belangrijk dat u alleen naar uw afspraak komt. Als dit echt niet kan, neem dan contact op met de polikliniek. In deze video legt Hans van der Deure, voorzitter van de Medische Staf van het Deventer Ziekenhuis uit hoe we de reguliere zorg weer langzaam oppakken.

Aanpassingen

Er zijn verschillende aanpassingen gedaan in ons ziekenhuis. Hans van der Deure, voorzitter van de medische staf van het Deventer Ziekenhuis, vertelt hier over in De Stentor. 'De laatste afgelopen weekeinde nog: de in- en uitgang zijn fysiek van elkaar gescheiden. Door de draaideuren heen kwamen mensen toch nog te dicht bij elkaar. Op de poli's is het zo ingericht dat mensen ruimte hebben om bij elkaar uit te buurt te blijven. We hebben stoelen weggehaald, plexiglas schermen bij de balie's gemaakt en stickers op de vloeren. En met onze afspraken zorgen we ervoor dat mensen zo kort mogelijk in de wachtkamer hoeven te verblijven.'

Artikel De Stentor