Menu
Nieuws

Naar het ziekenhuis tijdens de avondklok

23 januari 2021

Vanaf zaterdag 23 januari gaat de avondklok in. Dit betekent dat u tussen 21.00 uur ’s avonds en 4.30 uur ’s ochtend binnen blijft. Wanneer u tijdens de avondklok toch in het Deventer Ziekenhuis moet zijn voor een geplande behandeling of bezoek, heeft u een 'Eigen verklaring avondklok' van de overheid nodig. Als het gaat om spoedzorg is dit niet nodig.

Avondklok

Vanavond gaat de avondklok in. Wat als je tijdens de avondklok naar het Deventer Ziekenhuis moet? Of je bent er al voor een spoedgeval en je wilt graag na 21.00 uur naar huis? Hiervoor zijn uitzonderingen gemaakt. Kijk hiervoor op de website van de Rijksoverheid.

Gepland ziekenhuis bezoek na 21:00 uur

Patiënten en bezoekers van het Deventer Ziekenhuis die ’s avonds voor geplande behandeling of bezoek (bij geboorte of wakend bezoek) in het ziekenhuis moeten zijn, moeten vooraf de Eigen verklaring avondklok downloaden en ondertekenen. Deze is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u deze niet? En wilt u het ziekenhuis verlaten? Bij de balie van de Spoedpost en bij de receptie hoofdingang liggen deze verklaringen. Die zijn kunt u afhalen en invullen zodat u veilig naar huis kunt.

Website Rijksoverheid

Met spoed naar het ziekenhuis

Als u voor een noodsituatie buiten bent, hoeft u geen formulier bij zich te hebben. U legt dit uit als een agent u aanspreekt. Patiënten die acute medische zorg nodig hebben (ook zwangere vrouwen) hoeven geen Eigen verklaring avondklok te overhandigen als zij onderweg naar het ziekenhuis worden aangehouden.

Bezoektijden aangescherpt

Door de avondklok is ook onze bezoekregeling aangescherpt. Voor de meeste afdelingen geldt nu één bezoeker per patiënt per dag.

Bekijk hier alle tijden per afdeling