Menu
Nieuws

'Mooi om iets terug te doen'

21 oktober 2019

Als kind kwam Gijs Ruhof (20) helaas vaak in het Deventer Ziekenhuis. Vandaag had zijn komst gelukkig een hele andere reden. Vol trots knoopte de jonge ondernemer vanochtend het “Smaakmakers in het ziekenhuis”- schort voor en trakteerde hij patiënten op de kinderafdeling en dagbehandeling op zijn Vondelkoeken.

Koeken volgens opa's recept

Gijs is 20 jaar en bakt volgens zijn opa’s recept Vondelkoeken. Deze koek vindt zijn oorsprong in Deventer waar Gijs zijn opa een bakkerij had aan de Joost van den Vondellaan. Het bedrijf is tegenwoordig gevestigd in Almelo, waar vanochtend de auto werd volgeladen met koeken en de familie Ruhof al in alle vroegte naar Deventer vertrok.

Patiënten en bezoekers reageerden enthousiast op de overheerlijke verassing. En op Gijs zijn verhaal. De bakker zelf geniet ook zichtbaar. “Het is voor mij een mooie manier om iets terug te doen voor het Deventer Ziekenhuis. Ik heb veel aan hen te danken. Ook de verpleging krijgt uiteraard iets lekkers van mij voor bij de koffie”, vertelt Gijs.

Meer over het concept Smaakmakers in het Ziekenhuis

Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de omgeving- met zo’n culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan je leven.