Menu
Nieuws

Mondkapjesplicht per 1 december 2020

1 december 2020

Per 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes verplicht. Dat geldt ook voor het Deventer Ziekenhuis. We volgen hiermee landelijke regelgeving van de Rijksoverheid op.

Mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes per 1 december

Bent u patiënt, begeleider of bezoeker, draag dan een mondkapje bij een bezoek aan ons ziekenhuis. Deze maatregel geldt voor iedereen; ook voor de mensen die geen klachten hebben. Patiënten en bezoekers moeten het mondkapje gedurende het hele verblijf in het Deventer Ziekenhuis ophouden.

Op plekken waar een mondkapje verplicht is mag u alleen een mondkapje dragen en geen spatscherm (face shield).

Medewerkers van het Deventer Ziekenhuis dragen in alle openbare ruimtes ook een mondkapje of zitten achter schermen.

Deze maatregel geldt op al onze locaties en in alle openbare ruimtes van het Deventer Ziekenhuis. Dit zijn de centrale hal, in het trappenhuis/ in de liften en alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoekafdelingen (zoals Radiologie, Bloedprikken, Endoscopie en de Spoedeisende Hulp). In onze poliklinieken in Raalte en Rijssen geldt hetzelfde.

Heeft u een afspraak in het Deventer Ziekenhuis of komt u op bezoek?

Neem dan uw eigen mondkapje mee. Uw mondkapje doet u op voordat u binnenkomt en houdt u gedurende uw hele bezoek op. Heeft u geen eigen mondkapje of bent u deze vergeten? Dan kunt u er eenmalig één bij de ingang krijgen.

Dit advies geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Verder geldt:

  • Ook met mondkapje moet zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht worden genomen.
  • Op verpleegafdelingen hoeven opgenomen patiënten geen mondkapje te dragen.
  • We vragen patiënten om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Soms zijn er uitzonderingen mogelijk. In dat geval draagt de begeleider ook een mondkapje.
  • Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht.

Samen sterk

We zijn ons er bewust van dat de genomen maatregelen en ook het dragen van mondkapjes vervelend kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn echter hard nodig om ervoor te zorgen dat alle zorg beschikbaar blijft voor alle mensen die zorg nodig. Door ons samen te houden aan de maatregelen, kan iedereen bijdragen aan het beschikbaar houden van de reguliere zorg naast de Covid-zorg.

Bovenstaande maatregelen zijn aan verandering onderhevig. Wijzigingen in landelijke en regionale maatregelen en het verdere verloop van de corona-epidemie kunnen maatregelen en afspraken veranderen.

Lees hier meer