Menu
Nieuws

Mee met iemand naar het ziekenhuis?

12 juni 2020

Komt u als begeleider of chauffeur mee met iemand naar het ziekenhuis? Dan kunnen we u vragen om even buiten te wachten.

Ruimte in de wachtkamers

We hebben in het Deventer Ziekenhuis de zorg sinds enkele weken opgepakt en we kunnen gelukkig aan heel veel patiënten weer de zorg bieden zoals we die voor de coronacrisis leverden. Er zijn daarin nog wel verschillen tussen de specialismen. Op sommige afdelingen is er bijvoorbeeld meer tijd nodig om tussen de afspraken de ruimtes schoon te maken. Dat betekent dat we minder patiënten op een dag kunnen inplannen. Sommige afspraken worden ook vervangen door een telefonisch consult of door beeldbellen.

Plaats vrijhouden voor patiënten

Bij sommige poliklinieken kunnen we nog niet alle patiënten inplannen omdat begeleiders (chauffeurs of andere mensen die meekomen) wachtkamerplekken bezetten, wat dan ten koste gaat van een plek voor een patiënt. Om die volle wachtkamers te voorkomen, kunnen we aan begeleiders vragen om buiten of in de auto te wachten. Want uiteindelijk staat de zorg voor onze patiënten centraal. Een handige tip: in de parkeergarage zijn plekken gereserveerd om iemand af te zetten of op te halen. Ook staan er rolstoelen. Het eerste half uur parkeren is gratis, dus even met iemand meelopen naar de wachtkamer kan dan prima.

Meer informatie?

Op bezoek?

Patiënten kunnen maximaal 1 bezoeker ontvangen: één bezoeker tussen 15:00 en 17:00 uur en één bezoeker tussen 18:00 en 19:30 uur. Met meer dan één persoon naar het ziekenhuis komen en dan om beurten naar binnen gaan, mag helaas niet. Deze regel geldt niet voor ouders van opgenomen kinderen en wakend bezoek. Voor de Intensive Care gelden er andere tijden en regels.

Wanneer u meerijdt met iemand die bij een ander bezoek gaat, vragen wij u ook om buiten het ziekenhuis te wachten.

Alles over bezoekregels