Menu
Nieuws

Mee met iemand naar het ziekenhuis?

1 oktober 2020

Komt u als begeleider of chauffeur mee met iemand naar het ziekenhuis? Dan kunnen we u vragen om even buiten te wachten.

Maatregelen

We nemen maatregelen om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent. Een belangrijke regel: kom alleen naar uw afspraak.

Ruimte in de wachtkamers

Om volle wachtkamers te voorkomen, kunnen we aan begeleiders vragen om buiten of in de auto te wachten. Want uiteindelijk staat de zorg voor onze patiënten centraal. Een handige tip: in de parkeergarage zijn plekken gereserveerd om iemand af te zetten of op te halen. Ook staan er rolstoelen. Het eerste half uur parkeren is gratis, dus even met iemand meelopen naar de wachtkamer kan dan prima.

Meer informatie?

Op bezoek?

Patiënten kunnen maximaal 1 bezoeker ontvangen: één bezoeker tussen 15:00 en 17:00 uur en één bezoeker tussen 18:00 en 19:30 uur. Met meer dan één persoon naar het ziekenhuis komen en dan om beurten naar binnen gaan, mag helaas niet. Deze regel geldt niet voor ouders van opgenomen kinderen en wakend bezoek. Voor de Intensive Care en de Hartbewaking/Eerste Harthulp gelden er andere tijden en regels.

Wanneer u meerijdt met iemand die bij een ander bezoek gaat, vragen wij u ook om buiten het ziekenhuis te wachten.