Menu
Nieuws

Helemaal happy met een tosti

27 mei 2019

De Smaakmakers waren weer in huis, met dit keer bijzondere broodjes als lunch. Medewerkers van Happy Tosti uit Deventer bezorgden patiënten op de dialyse- en kinderafdeling een grote glimlach op hun gezicht tijdens het serveren van heerlijke tosti's.

Maatschappelijke betrokkenheid

Sinds een jaar heeft Deventer ondernemer Roel van der Vegt zijn eigen vestiging geopend in de Lange Bisschopstraat. In deze vrolijke zaak eet je de meest bijzondere creaties, zoals tosti choco-banaan of tosti pizza. Happy Tosti is een maatschappelijk concept waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om betaald aan de slag te gaan. Eigenaar Roel van der Vegt van lunchroom Happy Tosti in Deventer was dan ook meteen enthousiast om deel te nemen aan het maatschappelijke concept Smaakmakers. 'We worden vaak benaderd door verschillende goede doelen. Dit concept is een concrete manier waarbij je letterlijk naast het bed je maatschappelijke betrokkenheid kan tonen. Dus ik hoefde niet lang over na te denken om hier aan mee te doen.'

Het concept

Het Deventer Ziekenhuis startte vorig jaar met ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’. Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de regio – met een culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan je leven. Het blijkt een succesformule. Verschillende ondernemers meldden zich al spontaan en trakteerden patiënten op verse sushi als voorgerecht, een speciaal toetje of een lekkere snack tussendoor.

Smaakmakers in het ziekenhuis 27 mei 2019

1 van 4
  • Smaakmakers 27 mei 5
  • Smaakmakers 27 mei 9
  • Smaakmakers 27 mei 12
  • Smaakmakers 27 me 6

Meer weten?