Menu
Nieuws

Een gezond visje die haring

12 juni 2019

Een rondje over de verpleegafdelingen met een van de gezondste vissoorten, de haring. Zo zorgde Vishandel Ter Beek, de Smaakmakers van deze maand, voor een leuke verrassing bij patiënten en collega’s van het ziekenhuis.

Haring in het land, dokters aan de kant

Vis eten is gezond. Dat weet Vishandel Ter Beek natuurlijk als geen ander. ‘En de haring is een van de gezondste vissoorten’, vult Rosanne Veldhoen – Ter Beek direct aan. Tijd om dat nog eens te benadrukken tijdens een mooie Smaakmakers ronde in ons ziekenhuis dachten ze. Helemaal geen slecht idee vonden wij. Zeker niet nu het haringseizoen net officieel van start is gegaan. Gisteren ging tijdens de traditionele veiling het eerste vaatje Hollandse Nieuwe er nog uit voor 95.500 euro. En nu al weer als delicatesse op het bord van mensen op de verpleegafdeling die hiermee werden verrast. En dat viel in goede smaak. Bijvoorbeeld bij mevrouw Heethaar-vd Linde: ‘Ik lust er wel een hele emmer van!’.

Het concept

Het Deventer Ziekenhuis startte vorig jaar met ‘Smaakmakers in het ziekenhuis’. Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de regio – met een culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan je leven. Het blijkt een succesformule. Verschillende ondernemers meldden zich al spontaan en trakteerden patiënten op verse sushi als voorgerecht, een speciaal toetje of een lekkere snack tussendoor.

Smaakmakers in het Deventer Ziekenhuis 12 juni 2019

1 van 7
  • Smaakmakers 12 juni 2019 7
  • Smaakmakers 12 juni 2019 6
  • Smaakmakers 12 juni 2019 5
  • Smaakmakers 12 juni 2019 4
  • Smaakmakers 12 juni 2019 3
  • Smaakmakers 12 juni 2019 2
  • Smaakmakers 12 juni 2019 1