Menu
Nieuws

Digitale geboorteaangifte

19 februari 2019

Het is mogelijk om online geboorteaangifte te doen in het Deventer Ziekenhuis. Als beide ouders hun DigiD meenemen, kan dit vanuit het kraambed geregeld worden. Dan hoef je niet meer naar het Stadhuis.

Leuk en makkelijk

In Deventer worden jaarlijks zo'n 1.500 kinderen geboren. Waarvan zo’n 1.400 op de kraamafdeling van het Deventer Ziekenhuis. Na de geboorte wordt binnen drie dagen aangifte gedaan bij de gemeente. Aangifte doen van een pas geboren baby (alleen tijdens opname) kan dus nu ook van maandag t/m zaterdag van 9 tot 17 uur vanaf het kraambed. Moet de aangifte nog plaatsvinden na ontslag uit het Deventer Ziekenhuis dan kan er aangifte gedaan worden in het stadhuis.

Enthousiaste medewerkers

Ouders worden bij de aangifte begeleid door een medewerker van de kraamafdeling. Die zijn enthousiast: 'Het is leuk om ouders te begeleiden bij de aangifte. Soms ken je ze al van controles die ze in het ziekenhuis hadden. Het is heel waardevol om ze met deze afrondende handeling te kunnen te helpen.' Overigens zijn ouders nog steeds van harte welkom om in het stadhuis of in de locaties van Publiekscontacten in Bathmen en Schalkhaar aangifte te doen.

Digitale aangifte doen