Menu
Nieuws

Deventer Ziekenhuis voorbereid op het coronavirus

28 februari 2020

Het Deventer Ziekenhuis heeft zich goed voorbereid op de komst van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Hoe? Dat lees je hier.

Speciaal outbreakteam

We werken nauw samen met de GGD en het RIVM en ketenpartners. Bovendien hebben wij een speciaal ‘outbreakteam’ standby. Daarin werken artsen, deskundigen infectiepreventie en medisch microbiologen samen. Als het onverhoopt nodig is, kunnen zij op ieder moment dat de dag opschalen.

Lees hier de actuele informatie van het coronavirus.

Informatie over het coronavirus

Onze isolatiekamers

Het kan natuurlijk gebeuren dat ook ons ziekenhuis patiënten moet verzorgen met een verdenking op of besmetting met corona. Daar zijn we goed op voorbereid. Zo hebben we diverse isolatiekamers beschikbaar. Dat zijn speciale eenpersoonskamers waar we een patiënt goed kunnen verzorgen. Ook kunnen we deze ruimtes goed desinfecteren. Op die manier kan de reguliere zorg gewoon doorgaan en is de kans op verdere verspreiding heel klein.

Een isolatiekamer bestaat eigenlijk uit twee ruimtes. Een ‘gewone’ patiëntenkamer én een zogenaamde ‘sluis’, waarbij de ''vuile'' lucht vanuit de sluis wordt afgevoerd. Het is ook de ruimte waar zorgverleners beschermende kleding aandoen. Bij een coronapatiënt is dat een schort, handschoenen, een speciaal mondkapje (‘eendebek’) en een spatbril. Als een coronapatiënt wordt opgenomen, kan dat – afhankelijk van het verloop – veertien dagen duren.

Op de foto een van onze deskundigen infectiepreventie: Ilse Runhart. Foto: Ronald Hissink.