Menu
Nieuws

Deventer Ziekenhuis beperkt open op 28 en 29 november

22 november 2019

Het Deventer Ziekenhuis stapt eind november over op een vernieuwd elektronisch patiëntendossier (EPD). Om met dit systeem van start te kunnen, is ons ziekenhuis en zijn de poliklinieken in Raalte en Rijssen op donderdag 28 november en vrijdag 29 november beperkt geopend.

Overstap naar vernieuwd elektronisch patiëntendossier

De overstap is zorgvuldig voorbereid. Om hinder voor patiënten te voorkomen zijn er op donderdag 28 november tot vrijdagmiddag 29 november 13.00 uur bijna geen poliklinische afspraken gepland. De poliklinieken blijven voor spoedgevallen wel telefonisch bereikbaar voor verwijzers (zoals huisartsen). Er staan in dit tijdsbestek eveneens geen operaties en afspraken voor het maken van röntgenfoto’s gepland. De Servicepunten Bloedafname zijn wel geopend. Ook voor de patiënten die zijn opgenomen gaat de zorg gewoon door.

Spreekuren

Op 29 november in de middag worden op de poliklinieken weer spreekuren gehouden. Er is die middag, maar ook in de week daarna (2 tot 6 december) extra tijd gepland tussen de afspraken, zodat medewerkers en artsen kunnen wennen aan het nieuwe systeem. Hiermee wil het ziekenhuis langere wachttijden op deze dagen voorkomen.

Spoedzorg

De Spoedeisende Eerste Hulp is dicht van donderdag 28 november 10.00 uur tot vrijdagmiddag 29 november 13.00 uur. Het Deventer Ziekenhuis heeft goede afspraken gemaakt met de ambulancediensten in de regio en met collega-ziekenhuizen. Zo kunnen patiënten voor spoedzorg snel in een ziekenhuis in de regio worden opgevangen. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, dan kan een patiënt wel in het Deventer Ziekenhuis terecht. De Eerste Hart Hulp blijft deze dagen gewoon open. Ook voor spoedzorg aan kinderen en voor verloskundige zorg kunnen patiënten gewoon in het Deventer Ziekenhuis terecht.

Nieuwe EPD

Deventer Ziekenhuis stapt over op een vernieuwd EPD uit oogpunt van efficiency en veiligheid. Bestuurder Eric Kroon: ‘We kiezen voor de HiX standaard content van Chipsoft. De voorbereidingen voor de implementatie zijn al in 2018 begonnen. Sinds begin dit jaar zijn zo’n 350 medewerkers bij het project betrokken. Deze maand volgen alle medewerkers een opleiding om straks met HiX te kunnen werken. Zo is inmiddels het hele ziekenhuis betrokken bij de overgang naar het nieuwe systeem.’