Menu
Nieuws

Deventer Ziekenhuis adviseert patiënten en bezoekers een mondmasker te dragen

2 oktober 2020

In het Deventer Ziekenhuis vragen we patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers vanaf vandaag om een mondneusmasker te dragen.

Draag een mondneusmasker

Ook in het Deventer Ziekenhuis vragen we patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers een mondneusmasker te dragen. Dat geldt ook voor de mensen die geen klachten hebben. Patiënten en bezoekers moeten het mondkapje gedurende het hele verblijf in het Deventer Ziekenhuis ophouden.

Medewerkers van het Deventer Ziekenhuis dragen in alle openbare ruimtes ook een mondneusmasker of zitten achter schermen.

Deze maatregel geldt op al onze locaties en in alle openbare ruimtes van het Deventer Ziekenhuis. Dit zijn de centrale hal, in het trappenhuis/ in de liften, in het bezoekersrestaurant (u mag het masker afdoen als u daar zit) en alle wachtruimtes van onze poliklinieken en onderzoekafdelingen (zoals Radiologie, Bloedprikken, Endoscopie en de Spoedeisende Hulp). In onze poliklinieken in Raalte en Rijssen geldt hetzelfde.

Hiermee geven wij gehoor aan het advies van de Rijksoverheid om mondneusmaskers te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Daar horen ook ziekenhuizen bij.

Heeft u een afspraak in het Deventer Ziekenhuis of komt u op bezoek?

Neem dan een eigen mondneusmasker mee. Uw mondneusmasker doet u op voordat u binnenkomt en houdt u gedurende uw hele bezoek op. Heeft u geen eigen mondmasker, of bent u deze vergeten? Dan kunt u er eenmalig één bij de ingang krijgen.

Dit advies geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Verder geldt:

  • Ook met een mondneusmasker blijft de 1,5 meter onverminderd van kracht.
  • Op verpleegafdelingen hoeven opgenomen patiënten geen masker te dragen.
  • We vragen patiënten om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Soms zijn er uitzonderingen mogelijk. In dat geval draagt de begeleider ook een mondneusmasker.
  • Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht.

Samen sterk

We zijn ons er bewust van dat de genomen maatregelen en ook het dragen van mondkapjes vervelend kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn echter hard nodig om ervoor te zorgen dat alle zorg beschikbaar blijft voor alle mensen die zorg nodig. Door ons samen te houden aan de maatregelen, kan iedereen bijdragen aan het beschikbaar houden van de reguliere zorg naast de Covid-zorg.

Bovenstaande maatregelen zijn aan verandering onderhevig. Wijzigingen in landelijke en regionale maatregelen en het verdere verloop van de corona-epidemie kunnen maatregelen en afspraken veranderen.

Lees hier alle maatregelen voor uw komst