Menu
Nieuws

Derde vaccinatie voor patiënten met een afweerstoornis

5 oktober 2021

Onlangs hebben wij uitnodigingen verstuurd naar patiënten met een afweerstoornis die in aanmerking komen voor een derde coronavaccin. Met deze uitnodiging kan de patiënt bij de GGD een afspraak maken voor een derde coronavaccin.

Waarom een derde vaccinatie?

Afspraak maken bij GGD

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een derde vaccinatie bij de GGD? Bel dan naar telefoonnummer: 0800-2077 (gratis) voor het maken van een afspraak.

Een vaccinatie tegen COVID-19 werkt óók bij mensen met een afweerstoornis (immuungecompromitteerde patiënten), maar soms minder goed. Omdat een COVID-19 infectie voor deze groep extra risicovol kan zijn, is voor een aantal van deze patiënten een derde vaccinatie zinvol.

Combinatie met andere vaccinaties

U krijgt een vaccinatie met een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). U kunt niet kiezen welk soort vaccin u krijgt en het kan een ander merk vaccin zijn dan uw eerdere vaccinaties. Op www.coronavaccinatie.nl/bijsluiters kunt u de bijsluiters van deze vaccins lezen.

Heeft u een afspraak voor een andere vaccinatie staan (zoals een afspraak voor de griep-of pneumokokkenvaccinatie)? Plan dan de afspraak voor een coronavaccinatie minstens 14 dagen voor, of minstens 7 dagen na de andere vaccinatie in.

Heeft u vragen over het derde coronavaccin?

Op de website van het RIVM staan vragen en antwoorden over de 3de vaccinatie voor mensen met een afweerstoornis.