Menu
Nieuws

Culinaire lunch

27 januari 2020

Chef-koks Nout Schram en Gerwin Hulshof van Huis Vermeer trakteerden patiënten op de verpleegafdelingen op een verse lunch. De Smaakmakers van deze maand serveerden een bijzondere combinatie van gerookte paling met biet.

Huis Vermeer trakteert op smaakvolle lunch

Nout Schram en Gerwin Hulshof zijn het creatieve brein achter Huis Vermeer. Ze bedenken samen nieuwe smaakcombinaties voor op de kaart. Dit lunchgerecht staat dit voorjaar nog op hun menukaart, maar dan als voorgerecht.

Gerwin: ‘We hebben mooie reacties gehad. Dit is dankbaar werk. Het uitserveren als kok, is niet nieuw voor ons. Het is leuk om uitleg bij het gerecht te geven en zo heb je gelijk een indruk van hun eerste reactie. En dat is leuk om te zien.’

Verrassende combinatie

Veel patiënten op de verpleegafdeling waren verrast over de combinatie. Daar is over nagedacht, vertelt Nout ons. 'Paling is vet en gerookt, de aardse tonen van biet is een goede tegenhanger. De basis is rode biet, waar we allerlei vormen voor hebben bedacht. Zoals een bietenmousse, zoetzure biet en bietenpoeder. De bietenkroepoek zorgt voor het krokante en de bloedzuring zorgt voor een zure prikkel, een kleine twist in het gerecht. Zuur, vet, bitter en zoet: alle smaken komen terug in dit gerecht. En dat maakt het een goede combinatie.'

Smaakmaker Huis Vermeer

1 van 6
  • Smaakmakers Huis Vermeer 2
  • Smaakmakers Huis Vermeer 7
  • Smaakmakers Huis Vermeer 4
  • Smaakmakers Huis Vermeer 6
  • Smaakmakers Huis Vermeer 3
  • Smaakmakers Huis Vermeer 5

Culinair extraatje

Wanneer je verblijft in ons ziekenhuis, dan doen we graag iets extra’s om dat iets aangenamer te maken. Dat zit ‘m in kleine dagelijkse dingen. In momenten van aandacht, of noem het Sallandse aandacht. Elke maand komt een nieuw team ‘smaakmakers’ – koks van restaurants uit de omgeving- met zo’n culinaire verrassing op één van de afdelingen in ons ziekenhuis. Een extraatje dus, waardoor je misschien even vergeet dat je ziek bent. Hiermee willen laten zien dat we niet alleen naar je ziekte of aandoening kijken, maar een waardevolle bijdrage willen leveren aan je leven.