Menu
Nieuws

Bloedafname alleen op afspraak

8 juli 2020

U kunt alleen nog voor bloedafname op afspraak terecht, zowel in het ziekenhuis als bij onze servicepunten.

Bel eerst het ziekenhuis

In het ziekenhuis en op onze servicepunten in de regio kon u altijd zonder afspraak terecht voor bloedafname. U kunt alleen nog voor bloedafname op afspraak terecht, zowel in het ziekenhuis als bij onze servicepunten. Deze maatregel is ingevoerd om de 1,5 meter maatregel te kunnen hanteren en lange wachttijden te voorkomen. Bel eerst naar het Deventer Ziekenhuis voor het maken van een afspraak, tel.: (0570) 53 54 64. Door 1 van onze medewerkers wordt dan een afspraak ingepland.

Persoonlijke bescherming

Wie klachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheid of koorts wordt gevraagd om in overleg met de (huis)arts de afspraak uit te stellen. Als de (huis)arts vindt dat bloedafname medisch noodzakelijk is, kan een patiënt gewoon komen. Het Deventer Ziekenhuis zorgt dan voor een mondmasker. Bovendien werken alle medewerkers ook standaard met een mondmasker op omdat zij binnen anderhalve meter bij een patiënt komen. Uiteraard is overal de gelegenheid om handen te desinfecteren.

Heeft u een afspraak gemaakt?

Volg deze maatregelen op als u op de afgesproken dag en tijd naar ons servicepunt of in het ziekenhuis voor bloedafname komt:

  • Neem uw patiëntenpas mee of een geldig legitimatiebewijs.
  • Meldt u zich op het afgesproken tijdstip, niet eerder.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Denk eraan om 1,5 meter afstand te houden, naar anderen.
  • Tijdens de bloedafname draagt de zorgverlener een mondneusmasker.

Na de afspraak wordt iedereen verzocht om zo snel mogelijk de betreffende locatie weer te verlaten. Dit alles om te voorkomen dat het onnodig druk wordt op de servicepunten en er onveilige situaties kunnen ontstaan.

Meer informatie